Thursday, May 12, 2011

Day with "MY GIRLS"



Selepas berbulan2 x jmpe..akhirnye aku dpat gak spend time ngan diorg nih....Rinduuuuu giler siooottt...Tapiiii... ZANA lalink xde....sdeyhnye....rinduuuuu kot...=(

GONNA GET SOME FUN WITH 'EM!!!!!

Monday, April 11, 2011

setelah sekian lame...

yo everybody!!! setelah sekian lamenye barulah aku ade mood nk update blog nih...huhu...kalau korg nak tau last week mmg sgt busy termasuklah this week nih pon sme sbnrnye...sbb tu lah aku malas nak update ini blog...hahaha..
tapi tbe2 ari ni rse mcam nak tulis sesuatu pulak..hehe...



Sebelum tu aku nak wish HAPPY BELATED BIRTHDAY TO NANI!!!!


kesian die malam tu...hehe..abis bju yg mak die bru bg..hehe..


malam tu ktorg smbut beday nani kat kelebang....havoc giler malam tuh..best2...hehe...die jd pwincess mlm tu..hikhik...


ni la tukang masak malam tu...hehe..YANA & MAYA..thanks to MAYA spaghetti anda sangat sedap!!!!


malik..comel la tuh...hehe...


waktu ni tgh tunggu birthday girl x smpai lg..so...ape lg snap la pic byk2...


aksi Tapa mnyorok..pdahal x perlu mnyorok pon sbb time ni mate nani dh kne ikat...mne la nk nmpak...klaka la Tapa...hehe....


ambik angin kat tepi pantai..hehehe...


zam..knp tu?? ape lg x ckupp???


Happy Birthday NANI!!!!


 MAJLIS PENUTUP SUKAN ANTARA PROGRAM..

Next story pasal hari sabtu plak...hehehe...ktorg pg mjlis penutupan sukan antara program... aku pg sbnrnye nk tgk cheerleader sbb MEBA (Member of Bachelor Accounting) menang...tu yg exited tuh...hehe... ni antara pic yg ktorg snap mlm tuh...hehehe..









MALIK POLIS!!!!


Thun ni MEBA juara kesuluruhan  sukan antara program lg...so...tu yg exited tuh...hehehe...
Oklah...aku pon dh ketandusan idea nak tulis ape...so aku stop dlu la ye...weeeeee~~~~


OK BYE!!!!


END!!












Sunday, March 20, 2011

Jom try reka comment dari ayat bawah ni..


1-Ambil ayat dari bulan korang lahir:


January--------aku sepak
February-------aku lompat atas
March-----------aku karate
April-------------aku cium
May--------- ----aku terajang
June-------------aku peluk
July--------------aku buat sardin dengan
August-----------aku makan dengan
September------aku menari dengan
October----------aku menyanyi dengan
November-------aku jelir lidah kat
December-------aku lari keliling

2-Ambil ayat dari hari lahir korang

1------- burung hantu
2------- makluk asing
3--------public phone
4------- basikal aku
5------- lelaki salji
6------- gangster kampung
7--------mobile telefon aku
8--------hantu jepon
9--------kawan baik nenek aku
10-------kawan lembu aku
11-------cikgu lama aku
12-------kerbau ayah kawan aku
13-------ahli bomba
14-------lembu mak aku
15-------kambing ayah aku
16-------kapak mak aku
17-------lesung batu
18-------pedang aku
19------ lelaki lembut
20-------tikus adik aku
21------ ninja
22-------Chuck Norris
23-------mee kari adik aku
24-------kambing aku
25-------pemain bola sepak
26-------buaya
27-------ayam serama
28-------ipod aku
29-------kucing engkau
30-------kutu rayau
31-------hantu jepun

3-Ambil ayat dari hujung tahun korang di lahirkan

1--------- di dalam kereta aku
2 ---------di atas katil engkau
3 ---------di dalam jamban
4 ---------di bawah katil
5 ---------di atas motosikal
6 ---------di bawah jambatan
7 ---------di atas bumbung rumah
8----------masa makan atas meja
9 -------- semasa jalan2 cari kucing adik aku
0 -------- di dalam bilik tokwan

4-Ambil ayat dari color yang korang suka:

putih---------sebab aku suka macam tu
hitam--------sebab aku memang degil
Pink----------sebab aku memang terer
merah-------sebab ade suara yang bagitau aku
biru----------sebab aku seksi dan aku boleh buat
hijau---------sebab aku betul2 serius nak lakukan
Purple-------sebab ada orang suruh
kelabu-------sebab aku tak boleh control diri aku
kuning-------sebab ade orang ofer aku 10 rm
Orange------sebab aku pikir aku bijak
cokelat------sebab aku memang boleh buat
lain2---------sebab diri aku seorang ninja!


Eg :- Aku menyanyi dengan burung hantu semasa jalan2 cari kucing adik sebab diri aku seorang ninja!


SELAMAT MENCUBA!!!!

Friday, March 18, 2011

The most expensive ice cream in the world!!

BELLO!BELLO!BELLO!
Okey...entry kali ni aku nak bagi info ckit...hehe...aku nak cite pasal ICE-CREAM..Bukan ice-cream biase..tapi "The most expensive ice cream in the world"...aku ternampak satu article kat paper so rase mcm nak share ngn korg bg memenuhkan blog entry nih...huhu...

 nampak menarik x????

Name ice-cream ni GOLDEN OPULANCE... 
 Ais krim ini dihasilkan bersempena menyambut ulangtahun ke-50 restoran Manhattan Serendipity  Ais krim ini mengandungi 5 scoops vanilla bean Tahitian yang terbaik didunia dicampur dengan Madagscar vanilla dan juga golden leaf yang bleh dimakan. Ais krim ini di limpahi dengan coklat paling mahal di dunia, Amedei Porceleana disamping dan di tutupi coklat unik Chuao Chocolate di atasnya.
Ais krim ini dihidangkan dalam cawan goblet emas bersama dengan sudu 18 karat emas dan diatasnya sugar flower yang dihasilkan oleh Ron Ben-Israel.

korg rase2kan berape la harge ice-cream nih???


Kalau korg nak tau harge ice cream boleh dapat satu handphone tau...berbaloi x korg rse kalau nak makan ice cream yg hargenye $1000...at least kalau beli handphone bole pkai lame...kalau makan ice cream ni nikmat pon sekejap je...huhuhu....aku rase spe yg ade duit yg giler byk bole la beli nih...hahahaha...

Kalau ikut ape yg aku bce, ice cream ni  at least sebulan sekali je ade org beli...ice cream ni pon tercatat dlam GUINNESS BOOK OF RECORD as THE MOST EXPENSIVE DESSERT IN THE WORLD...

So, sape yg rase nak try ice cream ni pegila Manhattan eh...hihihi...

END!




Friday, March 11, 2011

Awesome Weekend???

HELLO HELLO and HELLO guys...At last aku dpat jugak bebelog hari ni..hahaha..mne tak nye 4 hari bercinte dengan kuiz & test...so hari ni aku nk berjimba!!! bole ke?? -.-... Banyak nak cite ari ni..aku nak story pasal 2 hari berturut-turut aku berkampung dekat KAG...dari pagi sampai petang ok...haha...Hari Sabtu ade IBNU BATUTTAH.. spe yang xtau IBNU BATUTTAH ni macam explore race jugak la...Yang join bende alah ni aku, ZAM, MALIK, MIA and ILYANA...best gile dowh...mencabar dari segi mental dan fizikal ku ini.... hahaha...Dah lame x berlari....haamek kau ari tu aku berlari je...terkejut urat sendi aku...hahaha..betol ke urat sendi??? weeee...


Bersame2 merentasi PENGEMBARAAN IBNU BATUTTAH..hehehe..

walaupun x menang tapi ktorg smpai dulu..hehehehe...xpela...xde rezeki kot~~ =)


Ok habis cerite pasal Ibnu Batuttah...ni nak cerite malamnye pulak...lepas satu hari berlari lari kat KAG mestila kaki aku sakitkan..hahaha...biasela urat terkejut..then Malik cakap malam ni nak mintak tolong kitorang wat kain rentang MEBA untuk Sports Carnival sok..Dengan berbekalkan tenege2 yg dh hjung2 ni ktorg pon tolongla coz kesian kat Malik.."lagipon ktorg pon memang suke wat keje2 amal nih"...hehehehe... sempatla tido jap untuk mengumpul sisa2 tenage yg ade...time bgun tdo bole lak kaki lenguh gile....jalan terkengkang2 la sume dgn muke bru bgun tido...hahaha...lantakla...lokasi wat bendere ni kat RIVER CRUISE blakang rumah ktorg nih je pon.... sampai pkul 3.30 pagi baru siap kain rentang ni..walaupun penat ktorg x kisah...sebab hasilnye sgt memuaskan...penat pon x ape..Demi BACC PART 5....hahaha..


muke yg sgt mngantok n kepenatan..selebet giler!!

bertungkus lumus menyiapkan kain rentang untk PART 5...


Kamilah antare insan yg terpilih yg buat kain rentang nih..
( YANA, MIA, ZAM, TAPA, SYAFIQ, MALIK, ME, PLUS FARAH J )

P/S:- kalau korg tgk froggy tu mesti korg tau spe yg lukiskan????hahahahahahaha



Keesokkan harinye berbekalkan tidur selame 2 jam, kami bersiap sedie untuk ke KAG semula bagi menyertai MEBA' SPORT CARNIVAL pula..(ayat x macam nak skema lak..hhahaha..) budak class ktorg hantar wakil utk netball lelaki n perempuan...kelas ktorg wakil from part 5...aku....jadi cheerleader je...hahahaha...Best siot..happening giler kat sne..yg paling klaka ble tgk budak laki main netball..lawak2...mcam style ade....hehehe...
Gempak siot budak2 perempuan kelas aku ni main time nih...x sangke aku..."bangge mak nok"...
ZAM IS BACK!!!! selepas berehat seketika kerana injured....biasela bola kalau dah dpat kat tgn die cnfirm goal nyela....Aku lak yg exited lbeyh...hahaha...

 weeeeee~~~


ktorg nih mmg giler camera... @_@


netball (L) --> over!!! haha.. < Sibiruturqouise>


netball (p) < 3G>


antara aksi2 mereke...hehehe...


ni lah wakil dari cheerleader....hahahahahaha... < gedik jer!!!>



Hari ni pon stu hari aku dduk kat KAG...pergh penat giler siot..esok lak nak kelas...uighh..lembik2..tapi mmg bestla...x rugiiiiii pon pegi..at least boleh spend time dgn diorg nih sume walaupun hati x tenang coz LAW dgn IBM x bce lg time nih....pasrah je la ktorg time nih... Farah Hanna siap bawak buku IBM lg..tapi sekejap je pon bce..lpas tu x de maknenye~~~~weeee....


ok..dah la ni je la aku nak cite tok ari ni....coz time ni pon dah pkul 1.50...esok nak mngadap MDM LOO pulak...hohohoho...so...aku nak tdo nih...nnt lain kali aku merepek lagi eh... ADIOS!!!


noraamira

Friday, March 4, 2011

OH!OH!OH!

Hello!!!Hello!!!Hello Everybody!!!!
I'm Back!!!! hehehehe...(poyo je..)..
Korg2 sume nak tau x next week , week of agonizing will be chasing me...
Matila~~~berderet-deret Quiz dgn Test...

Kene STUDY!! STUDY !! STUDY!!



ISNIN - AIS ape eh???aku lupela..aku tnye zam pon zam x igt... (LAB TEST)

SELASE - TEST LAW, PRESENTATION IBM

RABU - TEST IBM

KHAMIS - QUIZ FAR

JUMAAT - NAK BALIKKKKKKKKKKKKK KL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (tapi kene balik pkul 8 mlm..sbb kelas abis pkul 7...huhuhu...)

ok...nnt aku update lg...ok bye!!


END


Monday, February 28, 2011

mari jawab soalan!!!

1. Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
semestinye HARD DISK ku bersame laptop...=)


2. Benda yang terakhir korang beli menggunakan duit korang sendiri?
errmm..ape eh?? byak kot...


3. Dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti??

5 Star hotel kalau mampula~~haha...kalau tema lak nak wat ala-ala princess....(gedik tol)


4. Novel / buku / majalah yang terakhir korang beli?
Novel x igt..buku lgla...majalah epop kot..=)

5. Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
ermmm mcam mak je...hehehe..

6. Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang?
semestinye 2PM + JAY hahahaha...rse2nye dapat x??hahaha..




huhu...pic lame~~~tapi sye suke!!



7. Adakah korang basuh baju korang sendiri?
mestila..ade plak aku org gaji yg nk bsuhkan bju aku...hahaha..


8. Dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi??
JEJU ISLAND, SOUTH KOREA...chanteeekkk kot...


chaanteeekkk giler!!


9. Pilih salah satu, peluk atau cium?
x leh nak pilihla..due2 bole?? haha..

 hehehe =)



10. 6 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar?
Time to love-Tiara
Before the dawn-Infinite
I'll be back-2pm
Party People- Nelly feat Fergie
G6- Far East Movement
Dirty bit - BEP



ok...abis daaa.....bye!!!



noraamira


Wednesday, February 23, 2011

My Google Background Image!!!!



hahaha..aku suke giler gambar ni sampai aku wat background image kat GOOGLE..
gambar ni ktorg snap lpas presentation LAW...
seeemmmmaaaaartttt kan pic nih!!!


noraamira

Sunday, February 20, 2011

Various activities!!!


hellooo!!!dah lame aku x update blog ni....hehehehe...so,hari ni aku nak cite pasal activity yg aku wat time tnggal aku ngan zam je kat umah nih...sbb budak2 nih sume balik!!!  seronok eh korg yg dpat blik umah tu eh????xpe2...

Hari ni aku ngan zam pegi jj...ktorg jalan kaki dari lanang ke jj tau...hebat x ktorg?????hahahaha
Dah sampai JJ ktorg karaoke!!! hahahaha.... seronok dpat melalak puas2....

zam khusyuk gile menyanyi!! haha..


sempat lagi nak posing sblum kluar..

 aksi zam tuggu bas time nak blik...


Malam pulak ktorg igt nak wat "project" vid tapi x jadi coz Malik kol ajak main bowling...ktorg pon follow la sbb kat umah pon bosan xde wat pape...sebenarnye geng-geng malik ni dah planned nak wat surprise party for beday nisa....x pasal2 kitorg pon terjebak sekali dlam konspirasi nih...hahaha...pandai tau ktorg berlakon tok melengah-lengahkan mase...malam ni pon ktorg msok karaoke lagi....melalak lagi la aku  ngn zammm...Tepat pukul 12 ktorg celebrate beday nisa kat Padang Dataran Pahlawan....kesian die kene spray bagai...hahaha...happening gile time nih...THANKS kat MALIK and THE GENG coz angkut ktorg skali join beday NISA...

Ni time kat bowling..Malik Over!!=)

Menyanyi sampai lebam...Malik berjimba...habisla kontroversi....
CALON MPP OVER BERJIMBA....
tp kan..berjimba tu ape eh????hahahahahahaha...

HAPPY BIRTHDAY NISA!!!!
TO : NISA
happy birthday yg ke 22...semoga panjang umo and murah rezeki...hopefully all your birthday dreams and wishes come true.

Lepas celebrate birthday Nisa ktorg lepak kat kedai minum2...aku lupe la name kedai tu...ni makan semut la nih banyak sangat....diorg ade live karaoke...syok gak r tgk ragam org menyanyi...pastu kan korg time ktorg nak blik ade brader ni nyanyi....sumpah sedap gile!!! naik bulu roma aku..hahaha...x silap aku diorg pnggil brader tu AWE...actually brader tu keje kat situ...boleh x nnt nak lepak lg kat situ sbb nak dgr brader tu nyanyi???hehehehe..


video


ok,sampai disini saje untuk hari nih...dah x tau nak tulis ape...hahahaha...
sebelum terlupe:

Korg jgn lupe vote MALIQUE!!!!!....




noraamira










Tuesday, February 8, 2011

Berbagai-bagai...

mentang2 dah ade camera..byk gile aku snap pic hari nih...huhuhu...so, aku nk letak la dlam blog ni bagi menyemakkan blog nih!! korg tgkla ye...
Beria2 study pastu kuiz x jadi....
Malam ni sume study bagai nakgile pastu esoknye kuiz x jd...-.-
sabaarr je la...
Dah la si zam time ni asyik merengek x dpat wat persamaan serentak...smpai koyak2 kertas bagai...bukannye die xleh buat sbenarnye tp careless mistake yg byk...0.2 die tulis 1.2...klaka la weyhhh...aku pon pressure tgk die pressure...cube korg tgk muke die yg tgh pressure kat atas tuh??hahahaha...

Ni dalam kelas LAW td.. 


berape kali aku menguap dalam kelas ni...hahaha..ngantok gile...x caye tgk mia kt pic belah kiri tu...bende dh penah blaja lak tuh...aku siap leh main lukis froggy lak, siap zam pon join skali..kn zam kn???hehe..


ni lah froggy tuh!!

IB 's Class



Hari ni group Farah Hanna present tutorial IB...so, macam biase la klu die present smestinye BEST!!

Ni Pulak Dalam Kelas MAF


antara pic yg smpat ktorg snap dalam kelas maf td..Tp kan knp zam malu2 eh dlam pic yg atas tuh????

sekian dari saye untuk hari ini..



noraamira







Rindu nak lepak ngan diorg ni lak....=(

Tak tau nak cite ape...tbe2 teringat kt diorg lak...=) diorg ni kawan aku time aku keje kat Toycity dulu...
Tibe2 rse rindu lak lepak ngan diorg nih...hehehehe...lme siot x jmpe diorg...ape la cte korg eh???
Sayed pon aku dh lme x jmpe....huhu. Fuziana ngn Nizam lg la....hahaha...biasela diorg dah TUA...x nak main ngan budak2 lg dh...hahahaha....

Time ni Fuziana ajak pg Senawang...ktorg kne belakon...knonnye mcm interested ngn 'MLM'..hahaha....aku dgr je la diorg membebel kat dlam tu...boosssaaannnn giler.....tp best gak r dpat pegi jalan2, lepaak2...hehehe..dh r time ni tgh final...org study aku gi bjalan..hahaha..


Yang ni plak pg mandi kat mne ntah...rsenye Sg. Kendondong kot..hahaha..dah la pg time weekdays pastu ktorg betige je plak kat cni...lawak dowh...bosan sioot... hahaha... 
P/s :- gambar yang atas tu sayed macam org asli tgh tngkap ikan lak....hahahaha...Sayed jgn marahh daaa....hehehe...

 Tempat feveret aku...KARAOKE..hehehehe...time ni adik aku ngn makteh aku join gak...hehe...

Bile la lg nak lepak ngn diorg ni?????


noraamira